Het doel is niet het resultaat
5 juni 2015
Over empathie en sympathie
4 april 2016
Het doel is niet het resultaat
5 juni 2015
Over empathie en sympathie
4 april 2016
Toon alles

Vakantiegevoel op je werk

Misschien ben je al begonnen, misschien is vandaag je eerste dag. Als het je eerste dag of week is, dan is dat een kans om met nieuwe, andere, opgefriste ogen naar jouw dagelijkse, evt. werkzame leven te kijken. En misschien valt het je dan op hoe snel alles gaat, hoe druk iedereen is (of doet), hoe knellend de eis om resultaten en deadlines, hoe hectisch het verkeer, de communicatie, het mailverkeer is. Eerst denk je nog, ik doe er niet aan mee, ik houd dit vast. En dan als je een paar weken verder bent lijkt het alsof er nooit een vakantie was, of je nooit het voornemen hebt gehad, alsof dit normaal is.

Als het jouw wens is om meer ontspannen en relaxed te zijn, om meer aanwezig te zijn en te genieten van kleine en grote momenten, om je niet meer te laten opjagen dan is alleen een voornemen vaak niet genoeg. Een voornemen zonder een concreet idee hoe je dat zou kunnen doen, blijft vaak alleen een voornemen. Alles wordt weer zoals het was. Als je doet wat je altijd hebt gedaan, zul je krijgen wat je altijd hebt gehad.

Mindfulness is een van de wegen om  jouw verlangen naar een relaxt, ontspannen dagelijks leven werkelijkheid te laten worden. In een mindfulnesstraining leer je om ook in stressvolle situaties te ontspannen, om meer bewust aanwezig in het moment te zijn (in plaats van in het verleden of in de toekomst) en na een aantal lessen kan het zijn dat je je gelukkiger en meer ontspannen voelt. Op 14 oktober start in de sfeervolle locatie van het Klooster in Huissen een nieuwe mindfulnesstraining. In een serie van acht lessen leer je vaardigheden om te zorgen voor je eigen ontspanning, in je werk en in alle omstandigheden van je leven.

Wil je meer weten? Kijk verder op mijn website of bel 06 21593590.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *