Mindfulness en Zelfompassie

Gun jezelf ontspanning en geluk

Wil je echt anders in het leven staan, met meer rust, ontspanning en tevredenheid? Lichter en vreugdevoller? Wil je beter voor jezelf zorgen? Wil je een aardiger mens zijn: voor jezelf en de wereld om je heen? Neem dan deel aan de Mindfulnesstraining of aan de Zelfcompassietraining.  Je ontdekt wat je nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen. Je leert een andere levenshouding aan. Je wordt bewust van het hier en nu, zonder te willen oordelen of veranderen. Je wordt helderder, bewuster en leeft meer vanuit jezelf. De vaardigheden die je leert zijn duurzaam. Je leven zal na de training anders zijn dan ervoor.

Wendy_Derksen_mindful

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt leren in de mindfulnesstraining.  Je leert om je aandacht bewust in het hier-en-nu te brengen. Zonder je bezig te houden met zorgen over de toekomst of de last van het verleden. Zonder oordelen over jezelf of je omgeving. Minder in je hoofd, meer in je lichaam. Je leert een andere levenshouding aan, meer accepterend en bewuster. De training is ontstaan vanuit een eeuwenoude traditie in combinatie met moderne psychologische inzichten. De training is Evidence Based, dat wil zeggen dat wetenschappelijke onderzoeken de positieve effecten van de training op ontspanning en algemeen welbevinden meermaals hebben bevestigd.

Inhoud van de training

De basistraining bestaat uit 8 sessies van circa 2,5 uur en een oefen (Stilte)dag op een zaterdag of zondag van 9.30 tot 16.00 uur. De training is erop gericht om in je dagelijks leven mindfulness te kunnen toepassen. Tussen de bijeenkomsten oefen je zelf aan de hand van opdrachten. Je ontvangt support van mij en de mede-deelnemers. Je krijgt een half jaar toegang tot de online Licht&Vreugdevol Academy met oefeningen, audiobestanden, inspiratie en theoretische achtergronden zodat je ook daarna nog ondersteuning hebt bij het integreren van mindfulness in je dagelijks leven.

De bijeenkomsten zelf bestaan uit:
• Begeleide aandachtsmeditaties en –oefeningen
• Eenvoudige lichaamsoefeningen die langzaam en met aandacht worden uitgevoerd
• Oefeningen om toe te passen in het dagelijks leven
• Achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie

Iedereen kan meedoen, ongeacht lichamelijke beperkingen. Respect voor jouw grenzen is het uitgangspunt. In de sessies wissel je ervaringen uit, leer je van elkaar en steun je elkaar. Met in achtneming van je eigen grenzen. Het is een ervaringsgerichte training en geen therapie. In de training leer je hoe mindfulness je kan helpen om lichter en vreugdevoller te leven. En wat jij kunt doen om meer mindful te zijn in je dagelijks leven.

Stiltedag
De Stilte- of oefendag is een dag om je leer- en oefenervaringen te verrijken en verdiepen. De dag is op een moment in de training gepland waardoor je er optimaal effect van kan hebben. Deelname is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Kosten
Live-training: Het tarief voor particulieren bedraagt € 385,00 inclusief 21% btw en een half jaar online toegang tot de training. Als uw werkgever het vergoedt zijn de kosten € 585,00 exclusief btw. Wendy is opgeleid bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam (Cat. I) en aangesloten bij de VBMN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen). Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoed de training geheel of gedeeltelijk.

Online-training: deze training is inhoudelijk gelijk aan de ‘live’ training. De Stiltedag is dan ook online. De kosten bedragen 325,00 exclusief Stiltedag euro en 385,00 inclusief Stiltedag en inclusief BTW. Je krijgt gedurende een half jaar toegang tot de online training in de Licht en Vreugdevol Academy en je ontvangt desgewenst de audiobestanden per mail. Check bij je eigen verzekeraar of deze variant ook vergoed wordt.

Kennismaken en aanmelden

Ben je geinteresseerd? Wil je meer weten? Je kunt meedoen met de een van de gratis “live” of online kennismakingsworkshops die Wendy organiseert. Je kunt je ook vrijblijvend aanmelden voor een gratis (live, telefonisch of online) intake- en kennismakingsgesprek. In dit gesprek onderzoek je samen met Wendy of de training geschikt voor je is, waarna je definitief kunt besluiten of je deel wilt nemen of niet. Deelname aan de mindfulnesstraining zonder kennismakingsgesprek is niet mogelijk.

Je kunt ook kiezen voor een individuele mindfulnesstraining. Je wordt dan zowel gecoacht als getraind om mindfulness deel te laten uitmaken van je dagelijks leven en handelen. De individuele training bestaat uit vier sessies van ca. twee uur. Tussen iedere sessie zit een periode van twee weken om het geleerde thuis te oefenen. Net als bij de groepstraining ontvang je een werkboek en audiobestanden. Om te onderzoeken of deze aanpak bij je past wil ik je graag uitnodigen voor een gratis intake- en kennismakingsgesprek. De kosten zijn € 550,00 inclusief BTW. Neem contact op.

 • Heb je de 8-weekse mindfulness training korter of langer geleden gedaan en heb je het gevoel dat het ver is weggezakt? En zou je dat weer terug willen vinden?
 • Heb je de wens om je mindfulness vaardigheden op te frissen? Of misschien wel behoefte aan nieuwe en andere oefeningen?
 • Maakt mindfulness deel uit van je dagelijks leven en heb je behoefte aan verdieping?
 • Gun je jezelf een training waarin aandacht voor jou en jouw ontspanning en geluk de rode draad is?

Dan is deze training voor jou!

De training

De training is voor iedereen die een mindfulness training heeft gedaan, zeer recent, of wat langer geleden. De training bestaat uit vier bijeenkomsten c.q. lessen. Net als bij de 8-weekse training haal je er het meeste uit als je in de tussenliggende weken oefent. Naast bekende oefeningen als de bodyscan en de zitmeditie zullen we ook nieuwe en andere oefeningen doen. Mocht je een echte diepe duik willen nemen in mindfulness dan is het geweldig om deze training aan te vullen met deelname aan de eerstvolgende Stiltedag.

Kosten

De kosten voor de training bedragen € 125,00 inclusief BTW. Als je tegelijkertijd aanmeldt voor de Stiltedag betaal je daarvoor slechts € 65,00 euro (inclusief BTW, koffie, thee en een eenvoudige lunch) in plaats van € 85,00 euro. Het lesmateriaal en de oefeningen worden via internet verstrekt en kun je zelf thuis downloaden. Laat me weten dat je mee wilt doen.

Een hele dag in Stilte zijn. Je kunt er soms zo naar verlangen, je terugtrekken uit alle drukte en niets hoeven. Ruimte nemen om te ervaren waar het voor jou werkelijk over gaat. Het is een ongelofelijke ervaring. Echt een dag om jezelf te gunnen, een dag voor jezelf, met jezelf, samen met anderen. Een dag van bezinning en naar binnen keren. Van rust. Om daarna opgeschoond en uitgerust naar huis te keren. Een cadeau voor jezelf. Het is rijke verdieping en aanvulling op de mindfulnesstraining(en) en andere meditatie ervaringen.

De indeling van de dag bestaat uit verschillende begeleide meditatieoefeningen zoals loop- en zitmeditaties, lichaamsoefeningen, pauzes daartussen maaltijden in stilte. Bij mooi en droog weer gaan we ook naar buiten.

Iedereen is welkom. Mensen met en zonder ervaring met mindfulness en meditatie. Je kunt op je eigen wijze en op je eigen niveau meedoen. De begeleiding is in handen van Wendy Derksen, mindfulnesstrainer en coach.

Progamma: Aankomst tussen 09.30 uur en 10.00 uur. Na een korte inleiding treed de stilte in. Rond het middaguur lunchen we samen in stilte, deze wordt verbroken rond 15.30 uur waarna er gelegenheid is om de ervaringen met elkaar te delen en de dag samen af te sluiten.

Kosten: € 85,- inclusief eenvoudige lunch.

Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende stiltedag is.

Zelfcompassietraining

Hoe vriendelijk ben jij voor jezelf?

Als een vriend of vriendin, of misschien zelfs een vreemde in de problemen of een crisis zit kunnen we vaak wel meeleven en meevoelen. Als wij het zelf moeilijk hebben dan is het soms lastig om vriendelijk en zacht voor onszelf te zijn. Hoe vaak komt het niet voor dat je in plaats daarvan kritisch, boos en beschuldigend naar jezelf toe bent. Vervolgens voel je je nog slechter.

Kun je je nog die keer herinneren dat iemand jou in moeilijke tijden liefde en steun gaf? Wat deed dat met jou? Misschien voelde je je vredig, meer open voor anderen, beter in staat om met de moeilijkheden om te gaan en misschien voelde je meer zelfvertrouwen om met deze zware situatie om te gaan.

We verlangen allemaal naar liefdevolle steun en erkenning van anderen. Maar we vergeten of hebben niet geleerd om onszelf deze steun te geven. Om liefdevol en vriendelijk naar onszelf te kijken. Het goede nieuws is, het is een vaardigheid die iedereen kan ontwikkelen.

Onze standaard reactie is vaak tegenovergesteld. We beschuldigen onszelf, worden boos, vinden dat we beter ons best moeten doen, dat we niet moeilijk moeten doen. We vinden dat we falen, kinderachtig zijn. Daarmee doe je jezelf te kort.

Als je leert om jezelf te steunen en vriendelijk voor jezelf te zijn op momenten dat je het moeilijk hebt, dan merk je dat je bevrijdt uit de vicieuze cirkel van negatieve gedachten en emoties. Het geeft je letterlijk een ander gevoel, fysiek, mentaal en emotioneel. Je wordt minder kritisch en gestresst, je krijgt meer zelfvertrouwen, je veerkracht wordt groter, je wordt gelukkiger en tevredener en fysiek gezonder.

De training in Zelfcompassie is een training waar iedereen bij gebaat is. Je innerlijke kracht en veerkracht groeit, je krijgt een natuurlijke bondgenoot voor iedere levenssituatie. Het is zo bevrijdend als je inziet dat je niet perfect bent en toch van jezelf kunt houden.

Inhoud van de training

Zowel de online als de training die op locatie gegeven wordt bestaat uit 8 sessies van circa 2 uur. De training bestaat uit verschillende oefeningen, meditaties en theorie. De training levert je het meeste op als je thuis oefent met behulp van de oefensuggesties en audiobestanden. Je ontvangt support van de trainer en de mede-deelnemers, hebt gedurende 20 weken toegang tot de online training en de audiobestanden. De training is een waardevolle verdieping van en aanvulling op de mindfulness- en een ACT-training of -coaching. De vaardigheden die je daar hebt geleerd helpen je om de oefeningen sneller te begrijpen en te integreren in je dagelijks leven.

De groepsgrootte van zowel de online als “live” training is maximaal 8 deelnemers. Zo krijgt ieder de persoonlijke aandacht die gewenst is. Wendy Derksen is opgeleid als compassietrainer door Frits Koster en Erik van den Brink en is daarnaast geïnspireerd en geschoold als deelnemer door Kristin Neff en Chris Germer.

Kosten

De training kost 275,00 euro inclusief BTW en materiaal. Kijk in mijn agenda als je wilt weten wanneer en waar er een training start.

Kennismaken en aanmelden

Ben je geinteresseerd? Wil je meer weten? Je kunt meedoen met de een van de gratis “live” of online kennismakingsworkshops die Wendy organiseert. Je kunt je ook vrijblijvend aanmelden voor een gratis (live, telefonisch of online) intake- en kennismakingsgesprek. In dit gesprek onderzoek je samen met Wendy of de training geschikt voor je is, waarna je definitief kunt besluiten of je deel wilt nemen of niet.

Tot slot

Ik gun ieder mens de vaardigheden om met behulp van mindfulness en zelfcompassie lichter en vreugdevoller te leven. Wordt jouw wens om deel te nemen gehinderd door te hoge kosten? Neem dan contact met me op. Heb je (tijdelijk) minder tot geen inkomsten dan is aanpassing van de prijs mogelijk. Je kunt ook gespreid betalen.

 • M.L.
  Ik kijk met een goed gevoel terug op de 8 weken Mindfulnesstraining. De groep voelde vertrouwd en ik heb veel over mezelf en wat ik voor mezelf belangrijk vind geleerd. Je rust vind ik heel fijn en prettig. Je brengt kennis en inzicht!
  M.L.
 • N.v.R.
  Het online een compassietraining volgen was prettig; de training op zich zat goed in elkaar en daarbij ben je een fijne, rustige trainster, met aandacht en respect voor de cursist.
  N.v.R.
 • Hedwig
  Ik vond het fijn om deze compassietraining bij jou te volgen. Ideaal om in deze coronatijd hier mee bezig te zijn. Het heeft mij naast inzichten ook weer een betere relatie met mijzelf gegeven. Ik ben meer naar mijzelf gaan kijken. Wat heb ik nodig en waar wordt ik blij van. De cursus is goed verzorgd door de hand-outs die we kregen. Ik ben er blij mee dat je me de compassietraining hebt aangeraden. Deze kwam precies op het juiste moment! Heel erg bedankt voor de prettige manier waarop je dit geeft.  
  Hedwig
 • B.v.B.
  Ik vond Wendy in de online mindfulnesstraining echt heel goed. Je had net eens in de gaten dat je naar een beeld zat te kijken.
  B.v.B.
 • M.B.
  Ik vond het fijn om in een veilige setting met elkaar te oefenen en dingen te delen die met zelfcompassie te maken hebben. Ik denk dat de training heeft bijgedragen aan een stukje meer zelfacceptatie. Ik raad de training vooral aan voor mensen die zichzelf voorbijlopen en te kritisch zijn naar zichzelf. Ik vond de manier waarop je de groep begeleidde heel warm en liefdevol. We hebben heel veel informatie ontvangen, al had ik er zelf niet genoeg tijd voor om alles door te lezen, maar de hele cursus was goed verzorgd.
  M.B.
 • KP
  Mijn impressie van de 8 lessen Mindfulness is dat de sfeer open was, ze een goede opbouw hadden en leerzaam waren. Ik waardeer dat de training duidelijk is, met huiswerkopdrachten en een terugkoppeling. In een open sfeer, warme sfeer zonder goed of fout.
  KP
 • H.K.
  Voor het eerst van mijn leven serieus bezig geweest met mindfulness en yoga. Prima kennismaking, totaal niet zweverig, heel praktisch en met veel respect en ruimte voor de deelnemers. Duidelijke uitleg en handvaten aangereikt door Wendy.
  H.K.
 • L.T.
  De Mindfulnesstraining was een hele mooie ervaring. Ik had er positieve verwachtingen van en die zijn ook uitgekomen. Ik heb ontdekt dat mediteren echt trainen is. De weerstand die ik in het begin had verdween steeds meer en maakte plaats voor een soort overgave en rustig gevoel in mijzelf. Alles was prettig verzorgd met veel aandacht. Wendy is rustig en warm. De combinatie oefeningen en theorie vond ik leuk. Ik zou haar zeker aanraden.
  L.T.
 • A.
  De compassietraining heeft mij erg geholpen om meer bij mezelf “naar binnen te kijken”. Ik ben mede daardoor vriendelijker met mezelf.
  A.
 • A.
  Wat ik vooral geleerd heb in de mindfulnesstraining en nog bezig ben om te leren is om tevreden te zijn met wie ik ben en niet met een hoe een ander mij ziet.
  A.
 • B.v.B.
  Ik heb in de mindfulnesstraining ontdekt dat ik het lastig vind om tijd voor mijzelf vrij te maken. De ander is altijd belangrijker. Ik zal blijven terugkijken op een paar fijne avonden die écht voor mijzelf waren. Ik heb genoten van het met mijzelf zijn. Lief zijn voor mijzelf en mijzelf tijd geven. Optimaal mogen ontspannen en gedachten, slechts gedachten te laten.
  B.v.B.
 • A.
  Het was prettig om de compassietraining online te doen. Het groepsgevoel is anders. Ik was minder betrokken bij iedereen dan als je elkaar in levende lijve ziet. Ik vond het wel prettig zo.
  A.