Over Wendy Derksen

Leren van het leven

Ik ben een vrouw in de derde fase van mijn leven, de fase van de wijze vrouw. Ik heb een leven geleefd met veel dalen en veel hoogtepunten. Ik heb veel gekregen, veel verloren, veel geleerd. Ik ben opgegroeid in de prachtige Achterhoek, in een arbeidersgezin. Als je maar goed je best doet en je kop niet boven het maaiveld uitsteekt dan komt het wel goed was het motto. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Hard werken heb ik altijd gedaan, dat kan geen kwaad maar hard werken met gemak, ontspanning en genieten dat is pas een uitdaging. Kop boven het maaiveld uitsteken blijft ook spannend, maar als ik dat niet doe dan gebeurt er niet wat goed is voor mij en voor de wereld. Doe maar gewoon vind ik echt een killer….. Doe maar lekker gek en vooral niet gewoon!

Kiezen voor geluk

Mijn loopbaan weerspiegelt hoe en van waaruit ik leef en werk. Ik koos voor het beroep docent bewegingsonderwijs omdat ik merkte dat ik me heel anders, prettiger, speelser voelde in de gymles. Minder in mijn hoofd, meer in mijn lijf. Ik wilde, in een wereld waarin het accent op hoofd ligt, anderen ook helpen om dit gevoel te krijgen en meer van zichzelf te ontdekken. Als horecaondernemer ontdekte ik de vrijheid en de creativiteit van het ondernemerschap. Mijn eerste partner, met wie ik dit horecabedrijf had, was overspelig. Het uit elkaar gaan was heel pijnlijk en pittig. Zittend in de puinhopen als jonge dertiger met een paniekstoornis leerde ik hoe ik hier weer uit kon komen, leerde ik mezelf beter kennen en werd de bodem gelegd voor de toekomst zoals die nu is.

Opnieuw beginnen

Ik heb geleerd dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen. Met de ervaringen van het leven daarvoor. Ik deed een omscholing en werd HR-adviseur bij een commercieel adviesbureau. Ik leerde hoe organisaties werken, hoe mensen samenwerken en hoe ik daarin mensen kan helpen met het maken van eigen keuzes. Toen ik de kans zag heb ik hem gepakt en werd zelfstandig ondernemer. Ik was veertig en begon aan de volgende fase. Ik laat me niet leiden door alle stemmetjes in en buiten mijn hoofd, voel en luister naar wat voor mij belangrijk is en kies voor een leven in geluk en leef volgens naar wat ik voel als mijn bestemming. Steeds weer opnieuw.

Wendy_Derksen_Speels

In het dal groeien de mooiste bloemen

De dalen in mijn leven waren diep en soms zwaar en toch heb ik daar het meeste van geleerd en het meeste over mezelf ontdekt. Ik heb dierbaren verloren jong en oud. Mijn tweede liefde hielp mij om mijn hart, dat ernstig gekwetst was en helemaal dicht, te openen en te kiezen voor liefde. Afscheid nemen van hem was zwaar en hartverscheurend. Ik heb daarbij ervaren dat de liefde altijd blijft en tenslotte overwint.

De rode draad

Door het doorleven van alle ervaringen, gewild en ongewild, heb ik geleerd om om te gaan met de grillige bewegingen van het leven, in en buiten mezelf, en daar het beste voor en van mezelf uitgehaald. Liefdevol en accepterend. Kiezen voor het leven en gaan voor het recht als mens om daarvan te genieten. Op een speelse, lichte en vreugdevolle manier. Dat is wat ik jou ook wil bieden.

Buiten de gebaande paden

Om te groeien ben ik vaak buiten de gebaande paden gegaan. Na het VWO en de Academie voor Lichamelijke opvoeding heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Zoals Onorthodox Coachen, Voice Dialogue, Familieopstellingen, Relatiecoach, Mindfulness- en compassietrainer, ACT-therapie, Meditatiegeheimen voor vrouwen, De natuurlijke vrouw, Energietherapeut en een Priesteresopleiding. Bijzondere en waardevolle opleidingen met docenten die een inspiratiebron voor mij zijn, waardevol voor mijn groei als mens en trainer, docent en coach. Ik ben ervan overtuigd dat je alleen als je je eigen grenzen over durft te steken je kunt groeien als mens.

Leven nu

Met mijn geliefde van nu ben ik gelukkig. Dit geluk is gebouwd op onze vorige levens en de lessen die we eruit hebben geleerd. We voelen ons gezegend met ons huis op een prachtige plek in Groessen. Met eigen praktijk- en trainingsruimte. Wow. Ik ben dankbaar, voor alles wat ik heb ervaren, de toppen en de dalen. Ik voel in alles in mij dat dit mijn tijd is om te oogsten en dat te delen. Mijn eigen-wijsheid, liefde, kracht en kwetsbaarheid en dat is wat ik jou te bieden heb.

Wendy_Derksen_Pad

Leren van het leven

Het leven heeft me veel lessen gegeven, ik heb veel geleerd van het leven. Voluit genieten, met lijf, hart en ziel. Dat is wat ik jou ook gun en wat ik je graag wil bieden. Licht en vreugdevol leren van het leven, van jouw leven. Pluk jouw vruchten en geniet ervan.

  • Lydia
    Mijn ervaring met jouw lesgeven is heel goed. Je bent en blijft heerlijk rustig. Jouw stem is ook echt fijn.
    Lydia
  • A.
    Ik vind je prettig overkomen, je luistert goed en keurt niets af. Je laat ook een stukje van jezelf zien, dat geeft vertrouwen.
    A.