Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Midwinter-Mini-retraite

20 december 2023 @ 09:30 17:00

Het is de kortste dag van het jaar en het begin van de winter. In de winter is het leven stil, alle bladeren zijn van de bomen, de zaadjes en bollen zitten stil in de aarde te wachten tot ze weer mogen bloeien. Het is koud. Vroeg donker. Stil. Na deze dag worden de dagen langer en de nachten korter. Al eeuwenlang wordt op deze dag de terugkeer van het licht gevierd. Een tijd van stilte, bezinning en dankbaarheid.

In deze mini-retraite, vlak voor het einde van het kalenderjaar, vlak voor Kerst gaan we de stilte in. De stilte in de natuur, de stilte in jezelf. Deze mini-retraite bestaat uit twee delen.

‘s Ochtends komen we bijeen rond het vuur op een heerlijke locatie in de Achterhoek. Je maakt kennis met je medereizigers en je wordt meegenomen in een meditatie en een visualisatie. Hierin ontdek je jouw vraag, verlangen of intentie. Deze vormt de leidraad voor het vervolg van jouw dag. Daarna wandelen we in de natuur, in Stilte, en laten het oude achter ons.

Je gaat op zoek naar een plek waar je enige tijd in Stilte aanwezig zult zijn. Je ontvangt daarbij instructies, handvaten en suggesties voor hoe je daarbij je aandacht kan verdiepen en verbinden met je verlangen.

Je staat stil bij wat je wilt loslaten, met dankbaarheid en misschien ook verdriet en spijt. Je zakt steeds dieper in de rustige, lege ruimte in je zelf. Je komt tot rust. Je ontdekt je innerlijke vuurtje en wat je mee wilt nemen het nieuwe jaar in.

Aan het einde van de middag komen we weer samen rond het vuur, waar we onze ervaringen integreren en desgewenst delen. We spreken onze intenties of voornemens uit en begroeten het nieuwe voorzichtig. Ontspannen en geïnspireerd nemen we afscheid van de zon en elkaar bij zonsondergang en begroeten het nieuwe jaar en het nieuwe licht.

Praktisch

Vanaf 9.30 uur is er koffie, om 10.00 uur starten we en we ronden af bij zonsondergang rond 17.00 uur.

Wil je meer weten? Neem dan contact op  of plan een afspraak in. Ik sta je graag te woord.

Je kunt je ook meteen aanmelden.

Kattenbergweg 1-74, 7101 BM Winterswijk

Gegevens

Datum:
20 december 2023
Tijd:
09:30 – 17:00
Kosten:
€70
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Wendy Derksen
Telefoon
0621593590
E-mail
info@wendyderksen.nl
Site
Bekijk de site van Organisator